BEHANDLING AV SKINN

 
 
 

Garvet reinskinn er ment for innendørsbruk, men kan gjerne brukes ute som sitteunderlag på benk, stoler o.l

Skal aller helst ikke komme i kontakt med våte elementer da den vil trekke til seg væske. Oppbevares tørt og luftig.


Tørket reinskinn er ment for utendørsbruk og kan gjerne brukes som liggeunderlag på tur. Disse tåler å ligge på snø og våt mark til en viss grad. Eksempelvis er våt myr ikke spesielt gunstig da den vil trekke til seg altfor mye væske. 

Etter hvert bruk bør de henges opp til tørk før man lagrer dem på et tørt sted. Oppbevares luftig. 


Skaller tåler ikke vann pga sømmene i sålen som er laget av tørkede sener. Disse skoene er best egnet til de kaldere dagene på vinterhalvåret med snø som underlag. 

Disse skal tørke naturlig etter bruk og ikke på varmeelementer som ovn, vifte og foran åpen ild. Dette er fordi at skinnet ikke skal bli knusktørt og sprøtt, som dermed kan risikere at skoen revner ved nytt bruk. Den beste måten å tørke skoene på er å fylle de med sennagress eller avis som suger ut fukten i skoen. 

Du kan gjerne oppbevare og tørke skoene innendørs, men vi anbefaler å oppbevare de i en boks på et mørkt rom på sommerhalvåret. 


Generelt er alle skinnprodukter enten det er reinskinn, lærbelter m.m er stive i begynnelsen før de myknes gradvis opp ved bruk over tid. Husk å stelle pent med produktene for at de skal vare lengst mulig. Viktig at naturmaterialer får tørke seg opp etter hvert bruk slik at de ikke blir ødelagt.